רכיבים (12 יחידות):
לפנקייק
- 625 מל' מים
- 70 גר' שקדים לא קלויים
- 1 תפוח חתוך לפרוסות (ללא הליבה)
- 1 כף זרעי פשתן
- 300 גר' קמח מלא
- 1.5 כפיות אבקת סודה לשתייה
- חצי כפית מלח
- חצי כפית קינמון
- שמן קוקוס לטיגון
לרוטב אוכמניות:
- 100 גר' אוכמניות
- 2 כפות אסאי
- 2 כפות דבש
- 75 גר' שקדים
- 140 גר' קרם פרש/שמנת חמוצה
הוראות הכנה:
לפנקייקים:
קצצו בבלנדר את השקדים. הוסיפו את התפוח ו-2.5 כוסות מים וערבלו לדקה. ערבבו בקערה את הקמח, זרעי הפשתן ואבקת הסודה לשתייה. הוסיפו את הבלילה לקערת הקמח וערבבו היטב עד לקבלת מרקם חלק. במחבת טגנו את שמן הקוקוס עד להמסה. הוסיפו כף מהבלילה וטגנו כל צד כדקה (עד הזהבה).
לרוטב אוכמניות:
רסקו בבלנדר את האוכמניות, האסאי והדבש.
הגישו את הפנקייקים עם הרוטב ליד כף נדיבה של קרם פרש/ שמנת חמוצה.