עוגת עוגיה

קבלו רעיון מקורי! מתכון לעוגת עוגיה שמתחלקת ל-8 חלקים. כל חלק עם תוספת וטעמים אחרים:)

מאת: אפרת סיאצ'י – בשיתוף ״מתכונים ב-10 דקות״  (10dakot.co.il)


זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 30 דקות

סוג: חלבי

רכיבים

תבנית פאי או מחבת מברזל יצוק (שמיועדת לאפיה בתנור) בקוטר 24

100 גרם חמאה רכה (לא מומסת) חתוכה לקוביות קטנות

רבע כוס (50 ג’) סוכר לבן

רבע כוס סוכר (60 ג’) חום כהה דחוס

שליש כוס שמן

כפית תמצית וניל

2 כוסות (280 ג’) קמח לבן

קמצוץ אבקת סודה לשתיה

קמצוץ מלח

לקישוט: שוקולד צ’יפס, סוכריות עדשים, עוגיות אוראו שבורות, סוכריות לקישוט


אופן ההכנה:

-מחממים תנור מראש ל-180 מעלות (חום עליון וחום תחתון).

-מערבבים במיקסר (וו גיטרה) את החמאה עם הסכור הלבן והסוכר החום עד לתערובת אחידה.

-מוסיפים שמן, תמצית וניל ומערבבים. מוסיפים קמח, אבקת סודה לשתיה ומלח ומערבבים עד לקבלת בצק רך ואחיד.

-משטחים את הבצק בתבנית בגובה אחיד ובעזרת סכין חותכים ל-8 משולשים.

-כל משולש מקשטים בקישוט אחר.

-מכניסים לתנור החם ואופים במשך 30 דקות.

-מוציאים מהתנור ומניחים לעוגיה להתקרר לגמרי (אחרת היא תתפרק).

-לאחר שהעוגיה התקררה חותכים בעזרת סכין בעדינות למשולשים.


מתכונים טעימים במיוחד

הסוד לטעם המושלם

גלו את הטעם עם אלקטרולוקס