עוגת בורקס משפחתית שמכינים ב-10 דקות בלבד מבצק מלוואח. במעטפת קריספית ובמילוי גבינות משגע. ארוחת ערב לכל המשפחה.
מאת: אפרת סיאצ'י – בשיתוף ״מתכונים ב-10 דקות״ (10dakot.co.il)
זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 50 דקות
מס’ מנות: 4-5 מנות
סוג: חלבי
רכיבים:
תבנית עגולה בקוטר 26
2 דפי מלוואח בקוטר 25-26
קופסת קוטג’ או גבינה לבנה (250 גרם)
כף קורנפלור או קמח לבן
120 גרם גבינה בולגרית או פטה רכה (כוס)
50 גרם מוצרלה/ גבינה צהובה מגורדת (כחצי כוס)
חצי ביצה טרופה
שליש כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור
להברשה: חצי ביצה טרופה
לקישוט: שומשום
אופן ההכנה:
-מחממים תנור מראש ל-180 מעלות (חום עליון ותחתון).
-מרפדים תבנית עגולה 26 בנייר אפיה ומניחים ומניחים בתחתית עיגול מלוואח.
-מערבבים את כל החומרים בקערה ומשטחים מעל הבצק באופן שווה. את הדפנות מסביב יש להשאיר נקיות.
-מורחים על הדפנות ביצה טרופה, מניחים עיגול מלוואח נוסף מעל המילוי ומהדקים את הדפנות.
-מברישים את החלק העליון בביצה טרופה ובעזרת סכין חותכים למשולשים. מפזרים מעל שומשום.
-מכניסים לתנור החום ואופים במשך 40 דקות, עד להזהבה.
-מורידים את התבנית לרשת התנור התחתונה, מכוונים את התנור לחימום גוף תחתון בלבד ואופים 10 דקות נוספות.