רכיבים (4 מנות):
- 2 עגבניות תמר בשלות
- צרור עלי נענע קצוצים דק
- 25 גר' בורגול
- 1 בצל אדום קטן, קצוץ
- צרור עלי פטרוזיליה קצוצים דק
- 2 כפות מיץ לימון
- 2 כפות שמן זית איכותי
- מלח
הוראות הכנה:
- מ"ל מים רותחים. ערבבו והניחו בצד כ-20 דקות או עד שהבורגול ספג את המים.
- חרצו את קליפת העגבניה בסכין (סמנו X) וכסו במים רותחים למשך דקה ושפכו את המים. הניחו להצטנן. לאחר הצינון קלפו את קליפת העגבניה וחתכו אותה (היפטרו מהזרעים).
- ערבבו את הפטרוזיליה, הנענע והבצל עם העגבניה החתוכה והניחו בצד.
- הפרידו את גרגירי הבורגול שספג בינתיים את המים עם מזלג ע"מ לאווררם, והוסיפו לתערובת העגבניות ועשבי התיבול.
- הוסיפו לימון, שמן זית ומלח לפי הטעם וחלקו למנות אישיות.
- מתאים להגשה יחד עם לחם קלוי בטוסטר.