מצרכים (8 מנות)
- 4 כפיות סומאק טחון, מושרה ב-4 כפיות מים חמים במשך 15 דקות
- 2 כפות רכז רימונים
- 2 כפיות חומץ תפוחי-עץ
- כוס נענע טרייה
- 2 פיתות, חתוכות לשניים
- 3 עגבניות בשלות, קצוצות
- 6 גבעולי בצל ירוק, קצוצים דק
- 2 כוסות פטרוזיליה
- סומאק טחון (אופציונלי)
- 3 כפות מיץ לימון טרי
- 2 שיני שום, טחונות
- חצי כפית נענע יבשה
- חצי כוס שמן זית כתית מעולה
- רבע כוס שמן זית כתית מעולה
- 450 גרם מלפפונים
- חסה ערבית קטנה
- 2 כוסות עלי ריג'לה (פרפכינה)
- מלח
אופן ההכנה
- קלו את הפיתה עד להשחמה ושברו לחתיכות קטנות
- הניחו את הפיתה בקערה, צפו בשמן ומלח לפי הטעם והניחו בצד
- חתכו את המלפפונים לרבעים לאורך וקצצו אותם דק. פרסו את החסה לרצועות ברוחב של כ-5 ס"מ.
- ערבבו את העגבניות, המלפפונים, הבצל הירוק, החסה, הפטרוזיליה, עלי הריג'לה והנענע הטרייה בקערה בינונית
להכנת הרוטב:
- בקערה קטנה, ערבבו את הסומאק עם מי ההשריה, מיץ הלימון, רכז הרימונים, השום, החומץ והנענע
- הוסיפו בהדרגה שמן, תוך ערבוב מתמיד, עד להתמזגות החומרים
- הוסיפו מלח, מיץ לימון, רכז רימונים או חומץ לפי הטעם
- הוסיפו ¾ מהרוטב לסלט והקפיצו אותו עד לכיסוי מלא. הוסיפו כפות רוטב נוספות במידת הצורך
- תבלו במלח לפי הטעם
- הוסיפו את חתיכות הפיתה והקפיצו פעם אחת
- קשטו בסומאק טחון (אופציונלי)