Ingredients (Servings 30)
- בצל קטן קצוף
- 4 שיני שום
- 2 כפיות מלח
- 1 כף כוסברה קצוצה
- מעט פלפל חריף
- שמן לבישול (קנולה או שמן צמחי אחר)
- 2 כוסות גרגירי חומוס
- רבע כוס פטרוזיליה טריה קצוצה
- 2 כפות קמח
- 2 כפיות כמון
הוראות הכנה:
- כסו את גרגירי החומוס והשרו ללילה.
- רוקנו את המים ורסקו את החומוס במעבד מזון.
- הוסיפו למעבד המזון את הבצל, פטרוזיליה, קמח, מלח, כמון, כוסברה ופלפל שחור ועבדו עד לקבלת בלילה משחתית (שימו לב לא לעבד יותר מדי).
- העבירו את הבלילה לקערה וערבבו במזלג תוך כדי הסרת חתיכות גסות מהבלילה.
- כסו את הקערה והכניסו למקרר לצינון למשך 1-2 שעות.
- מלאו מחבת בשמן בגובה 4 ס"מ וכוונו את הטמפרטורה לחום בינוני.
- הכינו כדורים מהבלילה בעזרת ידיים רטובות וטגנו את הכדורים עד להזהבה.
- הוציאו מהשמן בזהירות והגישו חם.