רכיבים (10 מנות):
- 3 עופות שלמים, חתוכים
- 1 ק"ג אורז בלסמי
- 115 מ"ל שמן
- 550 גר' עבניות טריות חתוכות
- 100 גר' רסק עגבניות
- 550 גר' בצל חתוך
- 50 גר' כוסברה טרייה קצוצה
- 2 ליטר ציר עוף
- 1 גר' הל
- 1 לימון מיובש
- 3 מקלות קינמון
- 3 שיני שום
הוראות הכנה:
- בסיר מטגנים את הבצל בשמן. מוסיפים את העגבניות והשום.
- מוסיפים את העוף ומטגנים כ-5 דקות נוספות.
- מוסיפים את התבלינים, מערבבים 5 דקות לספיגת טעמים.
- מוסיפים את ציר העוף ורסק העגבניות.
- מוסיפים את האורז הבסמטי.
- מביאים לרתיחה, מכסים את הסיר, מנמיכים את האש ומבשלים כ-30 דקות.
- מפזרים כוסברה קצוצה ומגישים.