למה לטגן כשאפשר לאפות במקום ולקבל מאכלים בריאים וטעימים? אתגרנו את הגולשות שלנו לקחת מאכלים מטוגנים
ולאפות אותם בתנור- והתוצאות היו מושלמות!
תנורי אלקטרולוקס, עם מערכת SurroundCook המתקדמת מאפשרת בישול אחיד אפילו במספר תבניות בו-זמנית!
המתכונים הזוכים:
דונאטס אפויים בתנור/אפתה וצילמה: רונית הינוך
לבצק:
3/4 כוס מים פושרים
1 כף שמרים יבשים
3.5 כוסות קמח
ביצה L
1/4 כפית מלח דק
3 כפות שמן צמחי
לציפוי שוקולד מריר/ חלב:
100 גרם שוקולד מריר/ חלב
כף שמן/ 30 גרם חמאה
אופן ההכנה:
- מעבדים את כל החומרים במיקסר עם וו לישה על מהירות נמוכה במשך 10 דקות
- יוצרים מהבצק כדור ומעבירים אותו לקערה משומנת קלות, מכסים במגבת ומניחים בצד לתפיחה כל כ-40 דקות.
- מחלקים את הבצק לחתיכות במשקל 60 גרם ומכדררים לכדורים. מכסים במגבת ומניחים למנוחה של 5 דקות.
- משמנים היטב תבנית דונאטס
- יוצרים חור בעזרת האצבעות במרכז כל כדור ומגדילים אותו מעט, מניחים בשקע דונאטס. חוזרים על הפעולה על כדורי הבצק.
- מברישים היטב בשמן מעל כל דונאט, מכסים במגבת ומניחים לתפיחה סופית של 30 דקות.
- אופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות כ-15 דקות עד שהדונאטס משחימים היטב באופן אחיד.
- מוצאים מהתנור ומניחים לדונאטס להתקרר
לקישוט:
- ממיסים בקערות שונות במיקרו שוקולד מסוג אחד עם השמן או החמאה (למתכון החלבי)
- מערבבים היטב וטובלים את הדונאטים.
פריקסה בתנור/ אפתה וצילמה: מזל בן קיסוס
לבצק:
1 ק"ג קמח
2 כפות שטוחות שמרים
1 כף משפר אפייה
5 כפות סוכר
1 אבקת אפייה
3 כוסות מי ברז
1/2 כוס שמן
1 ביצה L
1 כף מלח
להברשה:
1/4 כוס שמן קנולה
1/4 כוס שמן זית
אופן ההכנה:
- לערבב חומרים יבשים פרט למלח, להוסיף מים ושמן עד שנהפך לבצק. להוסיף את המלח וללוש עוד 10 דקות נוספות ולהניח להתפחה למשך שעה.
- לחלק לכדורים וליצור מהם את צורת הפריסקה ולהניח בתבנית להתפחה לחצי שעה נוספת.
- להבריש את הפריסקה היטב מהשמן
- לאפות בתנור שחומם מראש על 180 מעלות טורבו כרבע שעה עד לקבלת צבע זהוב יפה
- מיד לאחר ההוצאה להבריש שוב במעט מהתערובת של השמן
מעדן חצילים בפרורי לחם/ אפתה מ.ו.
- חותכים חצילים קלים וארוכים לפרוסות קצת פחות מס"מ
- מפזרים מלח ומשאירים כשעתיים במסננת להגרת הנוזל המר
- ע"י הצד החלק של סכין מסירים את הנוזל שהצטבר על כל פרוסה
- טובלים בביצה מתובלת במלח, אבקת שום, אפשר להוסיף עוד טיבול כיד הדמיון…
- טובלים בפירורי לחם מוזהבים
- מרפדים תבנית בנייר אפיה
- מורחים שכבה אחידה של שמן
- מניחים מעל את פרוסות החצילים המצופות בשכבה אחת זו לצד זו
- מעל הכל מזלפים עוד שמן בעדינות
- מכניסים לתנור על 180 מעלות כ-25 דקות
- הופכים אחד אחד ואופים עוד כ-10 דקות
- לבדוק מדי פעם שהחצילים לא נשרפים
מגישים כסלט בסעודת שבת, קר:
- מניחים את החצילים על צלחת בעיגול יפה ובמרכז מניחים כוסית עם מטבל,
רוטב אלף האיים, רוטב שום או רוטב ביתי
- טעים גם בלחם עם מיונז אפשר לשלב בסלט חסה, כקוביות במקום עיגולים